Recepten

Ontdek een paar van mijn recepten.

Nieuwste Recepten

d
Voedingsadvies
Voedingsadvies

Voor wie?

Tijdens de consultaties sta jij centraal. Samen met jou zoek ik naar de aanpak die het beste aansluit bij jouw voorkeuren en mogelijkheden en sta ik steeds paraat voor de nodige steun en eventuele vragen. Kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht voor:

f

Vermageren

Heb jij al alles geprobeerd, maar lukt het je maar niet om die overtollige kilo's te verliezen? Ik begeleid je graag naar een nieuwe levensstijl waarin gezonde voeding centraal staat. Geen crashdiëten, sapjeskuur of honger. Wel nieuwe gewoonten waar ook af en toe eens zondigen kan en mag.

f

Hart- en vaataandoeningen

Bij hart- en vaataandoeningen is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de vetten. Daarom wordt voeding arm aan verzadigde vetzuren geadviseerd. Dit wordt ook wel het AVVZ dieet genoemd.

d

Diabetes

De basis van het advies bij diabetes is een gezonde en gevarieerde voeding op basis van de voedingsdriehoek. Daarnaast is er ook extra aandacht nodig voor de koolhydraten, voedingsvezels en vetten.

s

Intoleranties en allergieën

Bepaalde voedingsstoffen kunnen allergische reacties uitlokken. Deze voedingsstoffen worden ook wel voedselallergenen genoemd. Bij een intolerantie speelt het immuunsysteem, in tegenstelling tot een allergie, geen rol. Wel kunnen de symptomen gelijklopend zijn. Hierdoor dienen sommige voedingsmiddelen vermeden of in beperktere mate ingenomen te worden.

d

Voeding voor, tijdens en na de zwangerschap

Weet jij graag wat je beter wel en niet eet tijdens en na de zwangerschap? Tijdens de zwangerschap dienen sommige voedingsmiddelen vermeden te worden die schadelijk kunnen zijn voor de foetus. Hier kun je tijdens de consultatie meer informatie over verkrijgen.

f

FODMAP

Heb jij last van prikkelbare darmen en wil je graag weten welke voedingsmiddelen of FODMAP's de klachten uitlokken? Dan is het FODMAP dieet misschien wel iets voor jou.

g

Ondergewicht en ondervoeding

Bij ondergewicht weegt iemand minder dan goed is voor zijn of haar gezondheid. Ondergewicht is een belangrijke risico-indicator voor ondervoeding. Men spreekt van ondervoeding wanneer er sprake is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, energie en eiwit in het lichaam.

w

Eet- en slikstoornissen

Bij eet- en slikstoornissen verloopt het eten en slikken wat moeizamer. Hier dient de structuur van voeding en drank in rekening gebracht te worden. Praktische informatie en tips worden meegegeven.